sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Spelttisämpylät ja kikhernetahna

Spelttisämpylät

1 l vettä
3 rlk siirappia
3 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
2dl vehnälesettä
8 dl spelttijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl öljyä

1. Sekoita yli 40 asteiseen veteen siirappi ja suola.
2. Sekoita desilitraan jauhoja kuivahiiva. Lisää seos veteen ja sekoita hyvin.
3. Lisää vehnäleseet ja spelttijauhot joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää auringonkukansiemenet.
4. Vaivaa taikinaa ja lisää vehnäjauhoja joukkoon.
5. Lisää öljy ja tarvittaessa lisää jauhoja.
6. Anna taikinan kohota kaksin kertaiseksi.
7. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä noin 20 minuuttia lämpimässä.
8. Ripottele sämpylöiden päälle esim. kaurahiutaleita tai seesaminsiemeniä.
9. Paista sämpylät 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Nauti kikhernetahnan kera!

Kikhernetahna

200g kikherneitä (valmiiksi keitetyt)
2 rkl öljyä (itse käytän yleensä tähän oliiviöljyä, mutta voit valita öljyn oman maun mukaan)
2 tl paprikajauhetta (savupaprika on aivan loistava valinta kikhernetahnaan!)
1 tl kurkumaa
1 tl valkosipuli- tai sipulijauhetta
1/2 tl suolaa

1. Soseuta kikherneet esim. sauvasekoittimella.
2. Sekoita joukkoon öljy. (Tarvittaessa voi laittaa myös hieman vettä, jos koostumus ei osu kohdalleen).
3. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti