perjantai 8. marraskuuta 2013

Mustikkainen raakakakku

Pohja:

1,5 dl manteleita
1 dl taateleita
ripaus merisuolaa

Täyte:

n. 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl aitovaniljajauhetta
n. 1 dl sulaa kookosöljyä
1 dl agave-siirappia tai palmusokeria

3-4 dl mustikoita

1. Laita cashewpähkinät likoamaan edellisenä päivänä ennen kakun tekemistä. Taateleita kannattaa liottaa vähintään puoli tuntia, jos vaikuttavat kuivahtaneilta.

2. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperia (vuoan halkaisija 20 cm). Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimella tai monitoimikoneella melko tasaiseksi seokseksi. Painele taikina  vuoan pohjalle.

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset (paitsi mustikat!) sileäksi seokseksi. Jos täyte tuntuu jähmeältä, voit lisätä sinne pienen tilkan vettä tai laittaa hieman kookosöljyä lisää.

4. Lusikoi noin 2/3 täytteestä pohjan päälle ja sekoita loppuun täytteeseen mustikat. Kaada mustikkatäyte vuokaan.

5. Laita kakku jähmettymään pakastimeen. Itse annoin kakun olla yön yli pakastimessa ja otin seuraavana aamuna sen pois pakkasesta. Riippuen kiirestä, kakun voi sulattaa joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

6. Koristele marjoilla tai syötävillä kukkasilla (esim. harakan- ja kissankello) ja herkuttele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti