Lusikkaleivät ovat minun lempi pikkuleivät. Ne vievät kielen mennessään! Eilen sitten tein koekappaleet lusikkaleipiä ja hyviähän niistä tuli! :)
Lusikkaleivät (n. 30 kpl)
200 g margariinia
1 1/2 dl sokeria (itse käytin tähän ruokosokeria)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Täyte: marmeladia (omenamarmeladi oli oikein hyvä täyte)
1. Mittaa rasva kattilaan ja anna kuplia miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes vaahto alkaa laskea (muista sekoittaa välillä). Ota kattila pois levyltä ja lisää sokeri. Anna seoksen jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperilla peitetylle uunipellille kupera puoli ylöspäin.
4. Paista lusikkaleipiä 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat vaalean ruskeita.
5. Täyte jäähtyneet lusikkaleivät marmeladilla. Voit halutessasi pyöritellä ne sokerissa (omasta mielestä lusikkaleivät eivät tätä ylimääräistä sokerointia tarvitse).
Lusikkaleivät olisi hyvä säilyttää jääkaapissa tai jossakin vastaavassa viileässä paikassa. Lusikkaleivät voi myös pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti