Itse pääsin kokeilemaan tätä nerokasta hedelmää, kun löysin sitä aasialaisesta kaupasta (kyseiselle kauppareissulle lähdettiin kyllä sillä mentaliteetillä, että nyt sitä jakkihedelmää on löydyttävä). Tutkin asiaa ja sitä löytyy myös useista aasialaisista verkkokaupoista, jos lähelläsi ei satu olemaan ko. kauppaa.
Pari asiaa ennen kuin ryntäät ostoksille.
Jos haluat tehdä suolaista ruokaa, niin varmista, että jakkihedelmäsi EI ole siirapissa. Siirapissa säilöttyä jakkihedelmää voi käyttää jälkiruokiin ja leivonnaisiin (tätäkin aion kokeilla jossain vaiheessa).
Jakkihedelmän tölkissä tulisi siis lukea "in brine" tai "in water".
Toinen asia on se, että jakkihedelmän tulisi olla "nuori". (En tiedä, onko kyse raa'asta hedelmästä vai ei täysin kypsyneestä hedelmästä.) Tölkissä pitäisi lukea vielä siis, että "young jackfruit".
Tässä minun löytämä jakkihedelmä-tölkki |
NYT ollaankin valmiita valmistelemaan jakkihedelmä tulevaa kokkailua varten. Halusin tehdä tästä erillisen ohjeen niin, että tämä olisi helppo löytää ja soveltaa kaikkiin jakkihedelmä-resepteihin.
- Ensimmäiseksi avaa tietenkin tölkki ja ihmettele tätä hedelmää. Itse haistelin ja vähän myös maistelin, koska utelias ihminen kun olen. Jakkihedelmä on säilötty valmiina paloina, mikä helpottaa suuresti kokkaamista.
- Kaada tölkin sisältö lävikköön ja huuhtele jakkihedelmän palat kylmällä vedellä. Anna vesien valua hetki ja voit halutessasi kuivatella paloja keittiöliinan tai talouspaperin päällä.
- Seuraavaksi jakkihedelmän palat siirretään leikkuulaudan päälle. Paloista poistetaan siemenet (ei ole pakollista, mutta parantaa koostumusta) ja kova ydin. Tämän pystyy tekemään parhaiten sormin, jotta ei tule poistettua liikaa. Jos haluat mahdollisimman pulledin näköisen lopputuloksen, niin suosittelen tässä vaiheessa repimään palat suikaleiksi TAI voit ytimen (ja siementen) poiston jälkeen vain leikata palat kahteen osaan ja vasta kypsytysvaiheessa painella paloja niin, että ne hajoavat pienempiin osiin. Tämä on aivan makuasia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti